Интернет маркетинг

      No Comments on Интернет маркетинг

За да построите маркетинг кампанията си в интернет трябва да познавате различните възможности, с които разполагате. Тук ще намерите интересна статия за класификация на онлайн маркетинг дейностите. А по-долу ще намерите по-подробно описание на най-ефективните онлайн маркетинг способи:

  • Интернет маркетинг - SEO

    Интернет маркетинг - SEO

    SEO или оптимизация на сайта за търсачки ви позволява да излизате на предни позиции в резултатите на Google (и другите търсачки) по ключовите думи, които сте избрали. SEO (Search Engine Optmization) оптимизацията представлява метод за структуриране на съдържанието на сайта в зависимост от това какво потребителите търсят. В допълнение на това, цел на SEO е предлагането на качествено съдържание, което е интересно както за читателите, така и за други сайтове, които да сложат линк към вас.

  • Рекламата в Google е много добър начин за бързо привличане на таргетиран трафик към сайта ви. Google Adwords предоставя възможност за показване на платени линкове заедно с безплатните резултати, като по този начин достигате до потребители, които конкретно търсят вашите стоки или услуги. Освен директен трафик към сайта, Google Adwords дава възможност за изграждане на имидж на компанията чрез банер или видео реклами в партньорската мрежа на Google.
  • Ефективността на кампаниите в социалните мрежи (Facebook, Google+, Twitter) зависи много от бизнес модела ви. Имайте предвид, че голяма част от компаниите не постигат реални резултати от използването на социални мрежи.

Цели

За да изберете най-добрата маркетинг стратегия за сайта си, първо определете целите си. Какво искате да постигнете със сайта си? Като си отговорите на този въпрос ще успеете да насочите ресурсите си в най-правилната посока. Ето някои от най-често поставяните цели пред уеб сайтовете:

  1. Да реализирате продажби от сайта си.
  2. Да привлечете трафик на сайта си.
  3. Да изградите имидж на компанията си.

Цел 1: Как да увелича продажбите от сайта?

Ако основната цел на сайта ви са продажбите, т.е. имате онлайн магазин, най-лесно ще започнете с интернет реклама, която постепенно да надградите със SEO стратегия. Реклама в Google ще ви ползволи да се ориентирате бързо в потребителското поведение, да насочите кампанията си според тези нагласи и да реализирате продажби в доста кратки срокове.
Данните, които ще натрупате от интернет рекламата като ключови думи, къде потребителите ходят по сайта, кои страници трябва да подобрите и т.н. ще ви помогнат при изграждането на цялостната ви стратегия за сайта. Ще знаете кои продукти са най-печеливши и ще насочите ресурс към тях, за да привлечете и безплатен трафик чрез SEO оптимизация.

Цел 2: Как да увелича трафик на сайта?

Ако целта ви е трафик, т.е. искате да привлечете посетители, които да реализирате чрез Google Adsense или друг вид реклама на сайта, то стратегията ви е SEO оптимизация – т.е. безплатен трафик. SEO изисква с повече време за постигане на резултати сравнено с рекламта в Google. SEO означава и много съдържание – интересно, уникално, качествено съдържание, което да привлича и задържа хората на страниците ви. Това ще ви изкара напред в Google и ще привлече на сайта ви много посещения.

Цел 3: Как да изградя имидж?

Ако градите познаваемост и имидж на компанията си добри методи, които може да ползвате са банер и видео рекламата в Google както и кампании в Социалните мрежи (SMM – Social Media Marketing).

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *