Какво да очакваме от Google през следващите месеци

1.  Нов апдейт “Пингвин” – 2.0

Следващия Пингвин апдейт се очаква до няколко седмици. Той ще задълбае още повече в борбата с използването на линк схеми като основен таргет ще са линк мрежите. Мат Кътс казва, че все по-добре могат да анализират качеството на линковете.

2.  Реклами с прехвърляне на пейдж ранк

Ако рекламирате друг сайт, линка към него трябва да е с атрибут “nofollow”. В противен случай не се съобразявате с препоръките на Google и може да бъдете наказани. Само линкове, които препоръчвате безплатно, могат да получат пейдж ранк от вас.

3.  Спам търсения

Досега търсения, които се считат за спам като порно например, не бяха част от таргета на екипа на Мат Кътс, но сега явно са се захванали и с тях.

4.  Подобрения за хакнати сайтове

В Google Webmaster tools Google ще споделят повече информация за сайтове, които са хакнати, за да могат хората да се справят по-лесно с проблемите.

5.  Авторитетни сайтове

Google ще показва авторитетни сайтове на по-горни позиции в резултатите, за да намират хората по-добра информация.

6.  Намаляване на влиянието на Панда апдейта

Последния Панда апдейт е засегнал доста сайтове, които са на границата между добрите и лошите практики и Мат Кътс казва, че ще се опитат да  намалят влиянитето му.

7.  Повече от 1 резултат от домейн

Google ще показват по един резултат от домейн на 1ва страница, а на следващите страници може да има и по няколко резултата от един и същи домейн.

8.  По-добра комуникация с уебмастърите

В Google Webmaster Tools може да се надяваме на още повече съобщения :).

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *