Съвети за успешен бизнес в eBay

успешна търговия по ebayТук ще намерите съвети как да продавате в eBay. Те са базирани на статията “Семейството, което изкара £8 милиона от eBay

  1. Започнете с продажбата на неща, които не ползвате в дома си (eBay е аукционен сайт и там се продават както нови, така и използвани стоки). После потърсете неща за продан от семейството и приятелите си, за да добиете представа какво се продава най-добре. Не се лъжете да предполагате какво търсят хората.
  2. Намерете нишов продукт. Разходете се по битаци и търгове, за да видите и усетите как хората харчат пари. Информацията е страхотна и при това безплатна. (Те са започнали с продажба на хладилни чанти и са разширили бизнеса до домакински пособия.)
  3. Използвайте интернет и други ресурси, за да проучите доставчиците както на местно, така и на световно ниво, за да получите най-добрите цени. Разглеждайте за нови продукти, които се продават добре в кварталния магазин – най-вероятно ще се продават добре и в eBay. Разгледайте етикетите – в повечето случаи там ще намерите информация за производителя. Говорете с тях по телефона. Златното правило е, че печалбата се прави когато купуваш, а не като продаваш. (Те работят с производители от Китай и Индия.)
  4. Издрадете добри връзки с производителите и клиентите си. Бизнес се прави най-добре с хора, които харесваш и на които имаш доверие.
  5. Когато рекламирате продуктите си, направете ясни снимки на едноцветен фон. Приключвайте аукционите си във време, когато купувачите разглеждат – най-доброто време е около 20:00 – 21:00 часа, когато хората са се прибрали от работа и си почиват след вечеря. Ако има дефекти по продукта, снимайте ги и ги посочете. Хората се чувстват по-добре, когато могат да ви вярват.
  6. Сложете продуктите си в правилната категория. Има над 50 000 категории в eBay – така, че може и да се объркате. Напр. ако искате да продавате дрехи за бременни, сложете ги в категория “дрехи за бременни”, а не в “женски дрехи”.
  7. Описвайте продуктите си, така че да накарате хората да искат да ги купят – хората пазаруват за удоволствие, а не от необходимост. Напр. вместо “сини дънки”, може да напишете “дънки, които ще подчертаят изящната ви фигура, специално изрязани за носене с боти”.
  8. Грижете се за клиентите си! Подгответе готови отговори на най-често задаваните въпроси. Добрите ревюта са много важни – хората искат да чуят какво другите казват за вас преди да купят. Ако имате 100 положителни ревюта ще видите как бизнесът ви ще почне да расте с по-големи темпове.
  9. Направете си база данни с имената и адресите на клиените и им пращайте оферти – напр. ако продавате домакински пособия, може да изпращате интересни рецепти и да препоръчвате някой продукт в края на писмото.
  10. Мислете за това какво искате да правите с парите, които ще изкарате, а не за самите пари.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *