Сайтове за работа от вкъщи

Дистанционна работаВ началото на тази година реших, че ще ми се отрази добре да работя по-малко часове и по възможност от вкъщи, за да имам повече време за семейството си. Реших да се пробвам да си намеря такава работа. Процесът мина няколко етапа, които ще споделя като се надявам да са ви от полза.

  1. Първо започнах с jobs.bg, където имат специален филтър “Дистанционна работа” в менюто “Къде”.
  2. После започнах да търся оферти за работа в LinkedIn – оказа се, че някой работодатели постват само там обяви. Засега за България обявите в LinkedIn не са много, но са интересни и си заслужава да се разгледат.
  3. След това реших, че може да се пробвам и за обяви от чужбина, които са ок хората им да работят от вкъщи. Оказва се, че това е нов тренд сред работодателите – основно сред млади компании, които искат да изглеждат готини, а и да не харчат пари за офис. Но обяви се намират. Търсенето, което пусках в LinkedIn беше “digital marketing remote”.
  4. Накрая се разтърсих за сайтове, които предлагат remote/telecommute оферти за работа.
    WeWorkRemotely.com
    е един от готините сайтове, където не трябва да се регистрираш, ако си потребител и има добри обяви.На Angel.co/jobs има оферти от страртапи. Има такива със заплащане, има и предложения за процент от фирмата, има и такива и с двете.

Оптимизация на профила/CV-то:

Освен, че си търсех подходяща работа, гледах обявите и си отимизирах моя профил. Т.е. нещата, с които можех да се справя и се срещаха често в обявите, ги добавих в интрото и описанията на длъжностите, които съм заемала в LinkedIn профила ми, за да стана по-намираема за HR специалисти, които търсят персонал.

Disclaimer:

Повечето предложения са за програмисти, но това не бива да ни отчайва 🙂

Колко време ми отне намирането на такава работа?

Търсенето ми отне повече време от очакваното (около 2.5 месеца). Но истината е, че хората, които пускат обявите, са заети, чакат да се натрупат кандидати и тогава чак ги преглеждат, т.е. може 1 месец да не чуете нищо, а после да ви поканят на интервю за позиция, за която сте забравили, че сте кандидатствали.

Резултати:

Да съм пуснала около 20-25 CV-та и да са ме поканили на 6-7 интервюта (около 25% Conversion Rate 🙂 След като започнах работа, имаше и още 1-2 покани.

Желая успех на всички, които са решили да си търсят нова работа. Пишете ми, ако с нещо мога да помогна.

 

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *