Как да избегнем наказание за „пре-оптимизация“

Много добро видео от Ранд Фишкин от SEOmoz за неща, които да променим по сайта си, за да избегнем наказание за пре-оптимизация (over-optimization) – това, за което говори напоследък експерта на Google по спам Мат Кътс.

  1. Заглавия на страници, които са пълни с ключови думи: направете заглавията така, че да описват страницата ви. Сложете името на компанията си, за да сте разпознаваеми. Ключови думи, без реално съдържание, отблъскват потребителя и намаляват обема на кликовете.
  2. Манипулативни вътрешни линкове: избягвайте да имате няколко линка от една страница към една вътрешна страница, с един и същ котва текст. Първо, защото само към един линк ще пратите линк сок, второ, защото повтарящите се линкове нямат реална полза за потребителя и по-скоро ще го отблъснат.
  3. Футъри с много линкове: това е тактика от 2002 г. както казва Ранд Фишкин 🙂
  4. Тектови кутийки, създадени само за SEO.
  5. Линкове от сайтове, които имат потенциал да бъдат наказани, най-вече линк директории.
  6. Няколко страници, които са насочени към сходни ключови думи (напр. ако имате отделни страници за употребявани коли и употребявани автомобили)

About Катя Иванова

Уча и практикувам SEO вече повече от 12 г. Благодарение на Google винаги има нови неща за научаване :) SEO е стратегия за онлайн бизнеса. SEO помага да се оценят възможностите и да се проучи потребителското поведение. Харесва ми, защото ми позволява да се запознавам с много различни хора и бизнеси. SEO ми харесва най-вече заради резултатите. Страхотно удоволствие е да видиш как трафикът и продажбите растат благодарение на усилията на екипа ти.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

*