Как да накарам Google бота да посети сайта ми?

Бързо и лесно може да добавите линк към сайта си в Google през страницата: добави URL в Google. Google не гарантира, че ще добави сайта ви в индекса си и не обещава колко време ще отнеме, за да добави (евентуално) линка ви. Но, ако имате добро и оригинално съдържание на сайта си,  най-вероятно ще ви добави. Ден-два след като добавите линка си, може да проверите при търсене на домейна (напр. sitershow.com) дали дава като резултат вашия сайт.

Друг начин Google бота да посети сайта ви е да сложите линк към сайта от друга страница.

Да накарате Google да обходи сайта ви е първата стъпка в процеса на SEO оптимизиране на сайта ви – след като Google посети страниците ви, трябва да помислите на какви ключови думи искате да се показвате в резултатите.

About Катя Иванова

Уча и практикувам SEO вече повече от 12 г. Благодарение на Google винаги има нови неща за научаване :) SEO е стратегия за онлайн бизнеса. SEO помага да се оценят възможностите и да се проучи потребителското поведение. Харесва ми, защото ми позволява да се запознавам с много различни хора и бизнеси. SEO ми харесва най-вече заради резултатите. Страхотно удоволствие е да видиш как трафикът и продажбите растат благодарение на усилията на екипа ти.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

*