4 причини защо Google+ е важен за SEO оптимизацията

Проекта Google+

Много неща се казаха за новата социална мрежа на Google – Google+. Ето накратко защо Google+ е важен, ако искате да оптимизирате сайта си.

20+ млн потребители

През първата седмица от пускането си Google+ привлече над 10 милиона потребители и продължи да увеличава масата от юзъри със същите темпове. Т.е. социалната мрежа Google+ вече има доста голямо влияние.

Подобрения

Google успяха да направят няколко важни подобрения със социалната си мрежа, които най-вероятно ще привлекат и задържат доста потребители в редиците на Google+. Разделянето на познатите в групи и възможността да споделяш само с определена част от контактите си е едно от тях. Другото е, че можеш да следиш постовете от друг човек без той да те е одобрил и добавил като контакт. Тези две подобрения водят и до третата причина за използване на Google+:

Един профил за всичко

Кръговете на Google+ позволяват на потребителите да споделят едни постове с личните си познати, други – с бизнес контактите си. Това дава възможност на хората да поддържат само един профил – този в Google+, вместо един във Facebook за лични познати и отделен в LinkedIn за бизнес съобщения.
Възможността да “следваш” някого, без той да те е добавил, пък прави Google+ заместител на Twitter.
За мен лично е истинско облекчение да мога да следя важните неща от едно място.

Google индексира линковете споделени в Google+

За разлика от другите социални мрежи, които Google бота не обхожда, Google+ линковете и постовете биват индексирани. Това е и най-важното SEO предимство на Google+ – споделените и харесани неща там имат отражение върху ранкинга ви в резултатите на търсачката. Така, че ходете да си направите един профил :).

Интересна статия по темата може да прочетете тук: Why Google+ is great for SEO?

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

*