Промени по локалните (в карта) резултати на Google

Google local map results - преводи бургасГоляма част от търсенията в Гугъл, особено през мобилни устройства, са свързани с локации – напр. търсене за ресторанти, хотели и услуги в повечето случаи или потребителят пише локацията, напр. „пицария борово“ или Гугъл подразбира къде се намира човека и показва резултати в близост до него.

Гугъл имат специална секция в индекса си за локални резултати (виж картинката), където:

  • на десктопи показват адреса и телефона на съответното заведение,
  • а на мобилни устройства – бутон за обаждане.

Доскоро се показваха 7 резултата на декстоп и 3 на мобилни устройства. Преди известно време десктоп резултатите станаха са също само 3.

Как да оптимизираме сайта си за локалните резултати на Гугъл:

  • Направете си Гугъл бизнес листинг
  • Добавете бизнеса си с име, адрес и телефон в локални бизнес директории
  • Помолете клиентите си да напишат ревюта за вас – това става през Google My Business страницата. (Напр. добавете линк в подписа на имейла си)
  • Периодично добавяйте ново съдържание на сайта си (стандартно SEO)

About Катя Иванова

Уча и практикувам SEO вече повече от 12 г. Благодарение на Google винаги има нови неща за научаване :) SEO е стратегия за онлайн бизнеса. SEO помага да се оценят възможностите и да се проучи потребителското поведение. Харесва ми, защото ми позволява да се запознавам с много различни хора и бизнеси. SEO ми харесва най-вече заради резултатите. Страхотно удоволствие е да видиш как трафикът и продажбите растат благодарение на усилията на екипа ти.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

*