Инструмент за отричане от линкове в Google WMT

Image representing Google as depicted in Crunc...Google вече имат инструмент за отричане (отказване) от линкове (Disavow links). Това е добра новина за хората, които са ползвали линк схеми и са наказани от Пингвин алгоритъма.

Кой да се възползва от инструмента?

Ако сайтът ви не е участвал в линк схеми, купуване на линкове, спам блог и форум комен

Как работи инструмента?тари, и др. този инструмент не е за вас. Само хора, които са наказани от Google и/или са получили писмо от Google, че сайтът им не отговаря на изискванията за качество, би трябвало да ползват инструмента. Дори те трябва доста внимателно да подберат линковете, от които да се откажат.

В Google webmastertools има страница за отказване от линкове: https://www.google.com/webmasters/tools/disavow-links-main. Само собственик на сайта може да използва инструмента. Реално трябва да се създаде текстов файл със списък с линкове, от които искате да се откажете. Ако искате всички линкове от даден домейн да се пренебрегнат, използвате „domain:spamdomain1.com„:

***

domain:spamdomain1.com
http://www.spamdomain2.com/contentA.html
http://www.spamdomain2.com/contentB.html
http://www.spamdomain2.com/contentC.html

***

Ето видеото, в което Мат Кътс представя инструмента. Още подробности може да намерите тук.

Enhanced by Zemanta

About Катя Иванова

Уча и практикувам SEO вече повече от 12 г. Благодарение на Google винаги има нови неща за научаване :) SEO е стратегия за онлайн бизнеса. SEO помага да се оценят възможностите и да се проучи потребителското поведение. Харесва ми, защото ми позволява да се запознавам с много различни хора и бизнеси. SEO ми харесва най-вече заради резултатите. Страхотно удоволствие е да видиш как трафикът и продажбите растат благодарение на усилията на екипа ти.

One thought on “Инструмент за отричане от линкове в Google WMT

  1. Петко Никифоров

    Този инструмент е най-доброто решение за премахване на лоши линкове към нашия сайт, създадени нарочно от нашите конкуренти и недоброжелатели.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

*