Какво трябва да знаете за РанкБрейн (RankBrain) накратко

Ето какво трябва да знаете за РанкБрейн:Гугъл Ранкбрейн

  1. РанкБрейн не е част от ранкинг алгоритъма на Гугъл.
  2. РанкБрейн помага на Гугъл да се справя по-добре с търсенето, особено когато думите могат да имат повече от едно значения.
  3. РанкБрейн работи като използва думите от търсене като подсказка, а не като абсолютно задължителни. Т.е., ако търсите „авто монтьор“ може да ви върнат резултати, които не съдържат нито „авто“, нито „монтьор“ в текста, но съдържат техни синоними като „кола“ и „поправка“, напр.
  4. Гугъл отдавна се опитват да отгатнат намерението на потребителя, но с помощта на изкуствения интелект и машинното обучение на РанкБрейн, резултатите са още по-добри.
  5. Ако някой ви предлага оптимизация за РанкБрейн, внимавайте – най-вероятно е лъжа.

Тук може да прочетете повече по темата: RankBrain Unleashed.

About Катя Иванова

Уча и практикувам SEO вече повече от 12 г. Благодарение на Google винаги има нови неща за научаване :) SEO е стратегия за онлайн бизнеса. SEO помага да се оценят възможностите и да се проучи потребителското поведение. Харесва ми, защото ми позволява да се запознавам с много различни хора и бизнеси. SEO ми харесва най-вече заради резултатите. Страхотно удоволствие е да видиш как трафикът и продажбите растат благодарение на усилията на екипа ти.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

*