SEO съвети от Мат Кътс – на какво да наблегнем и кое не е важно

Мат Кътс работи в Google като шеф на екипа по борба със спама (Webspam team). Той е известен сред SEO специалистите със множество интервюта и видеа, които подготвя, с които се опитва да обясни Google алгоритмите по начин, с който хем да помага на хората, които създават качествени сайтове, хем и да не дава много данни как работи Google, за тези, които търсят пролуки в алгоритъма, с които да излизат напред в резултатите.

Това видео е от поредицата Помощ от Google за уебмастери (GoogleWebmasterHelp) и обяснява кои неща, известни като SEO техники, можем да пренебрегнем и на кои да наблегнем.

Кои SEO техники можем да избегнем:

  • Плътността на ключовите думи е едно от нещата, които са морално остарели и нямат реално въздействие върху ранкинга на сайтовете. Мат Кътс казва, че е много по-важно текстът да е четим и да носи полза на посетителя, отколкото да е наситен с ключови думи, но да не може да се чете и реално да няма стойност.

Кои SEO техники трябва да не забравяме:

  • Сайтът да е лесен за обхождане – това е едно от най-важните неща. Сайтът ни трябва да има добра, логично-издържана структура, която да позволява страниците да бъдат обхождани с линкове от една страница към друга – това е полезно както за робота на Google, така и за потребителите.
  • Добри заглавия и подзаглавия (h1,2,3), които да позволяват на потребителя лесно да се ориентира в съдържанието и да кажат на Google за какво се отнася текста ни.
  • Ключовите думи, които хората използват, за да намират нашето съдържание, трябва да присъстват в текста ни. Затова е добре да знаем какво търсят хората.
  • Но най-важната задача пред SEO си остава да създаваме завладяващо съдържание!

About Катя Иванова

Уча и практикувам SEO вече повече от 12 г. Благодарение на Google винаги има нови неща за научаване :) SEO е стратегия за онлайн бизнеса. SEO помага да се оценят възможностите и да се проучи потребителското поведение. Харесва ми, защото ми позволява да се запознавам с много различни хора и бизнеси. SEO ми харесва най-вече заради резултатите. Страхотно удоволствие е да видиш как трафикът и продажбите растат благодарение на усилията на екипа ти.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

*