Как да оптимизираме бизнес страницата си в Google+

Последните данни, които социалните мрежи обявиха, показват, че посетителите в Google+ са около 1/5 от тези във Facebook.

В световен мащабОбщ брой уникални посетители в хил.Дял в %
Общ брой посещения1 438 877100%
Facebook792 99955%
Twitter167 90312%
LinkedIn94 8237%
Google+66 7565%
MySpace61 0374%
Други255 35917%

Защо тогава да се занимаваме с оптимизиране на Google+ бизнес страницата? Ами, защото с последната промяна в алгоритъма си Google обявиха, че ще наблягат все по-сериозно на сигнали от социални мрежи, особено от Google+.

Затова е добре да се замислим как да оптимизираме Google+ страницата на фирмата си. Ето няколко съвета:

  1. Напишете името на компанията и, по възможност, включете сферата на дейност, в която оперирате.
  2. В описанието на компанията добавете колкото може повече ключови думи.
  3. Постарайте се да добавяте ново съдържание на страницата си често (поне 1 път седмично за малки компании и около 1 път дневно за големи корпорации).
  4. Сложете Google+ бутон на страницата си (най-добре червения), за да могат хората лесно да ви добавят в кръговете си (Google+ circles), ако са харесали сайта ви.

About Катя Иванова

Уча и практикувам SEO вече повече от 12 г. Благодарение на Google винаги има нови неща за научаване :) SEO е стратегия за онлайн бизнеса. SEO помага да се оценят възможностите и да се проучи потребителското поведение. Харесва ми, защото ми позволява да се запознавам с много различни хора и бизнеси. SEO ми харесва най-вече заради резултатите. Страхотно удоволствие е да видиш как трафикът и продажбите растат благодарение на усилията на екипа ти.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

*