Google+ с повече влияние върху резултатите от търсене

На 10 януари 2012 Google обявиха и въведоха доста сериозна интеграция на Google+ в резултатите си от търсене. Според тях това ще доведе до по-качествени резултати при търсене. За SEO специалистите сигналът обаче е друг – залавяйте се сериозно с Google+.

Сигналите от социалните мрежи и, по-специално от Google+, имат високо качество и предполагам, че засега Google виждат, че е трудно да бъдe злоупотребено с тях. Затова искат да засилят влиянието им върху подредбата на резултатите от търсене.

Тяхната идея е хората да виждат повече резултати, които техни приятели или хора, които следят са споделили. “Превръщаме Google в търсачка, която разбира не само съдържанието, но също така хората и връзките между тях”, казват от Google в поста Search plus Your World.

Ето и новите характеристики, които Google обявиха са:

  • Персонални резултати – дават възможност да намираме информация, която касае специално нас – напр. снимки и постове в Google+, наши и такива, които са споделени с нас, но не са достъпни глобално;
  • Търсене в профили – това ще ни помогне да намираме хора, които познаваме или искаме да следваме;
  • Хора и страници – това ни помага да намираме профили на хора и Google+ страници свързани със специфична тема или интерес и ни дава възможност да ги следваме само с няколко клика. “Защото зад всяко търсене има и общност.”, както казват в Google и наричат тези новости “Търсене плюс твоят свят” (Search plus Your World).

About Катя Иванова

Уча и практикувам SEO вече повече от 12 г. Благодарение на Google винаги има нови неща за научаване :) SEO е стратегия за онлайн бизнеса. SEO помага да се оценят възможностите и да се проучи потребителското поведение. Харесва ми, защото ми позволява да се запознавам с много различни хора и бизнеси. SEO ми харесва най-вече заради резултатите. Страхотно удоволствие е да видиш как трафикът и продажбите растат благодарение на усилията на екипа ти.

One thought on “Google+ с повече влияние върху резултатите от търсене

  1. Pingback: Как да оптимизираме бизнес страницата си в Google+ « Оптимизация На Сайтове (Seo) « SEO книга и съвети за оптимизиране на сайтове

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

*