Как да проверим колко линка водят към един сайт?

Да знаем колко линка водят към сайта ни и към сайтовете на конкурентите ни е добър начин да се ориентираме защо даден сайт излиза по-напред или по-назад в резултатите. Инструментите по-долу ще ви помогнат да намерите данните, които ви интересуват.

Инструменти за обратни линкове

Инструменти за обратни линкове

Google „link:“

Google предлагаха проверката: link:име-на-сайта.com, напр. link:sitershow.com. От известно време, обаче, тази проверка не е лесно достъпна и не се предлага като съвет за по-лесно търсене от Google. Проверката все още показва резултати, но не бих твърдяла, че са изчерпателни.

Google Webmaster Tools

За проверка на линковете, които сочат към вашия сайт е най-добре да ползвате Google Webmaster Tools. За да видите информацията ще трябва да покажете, че сайтът е ваш и след това да изчакате известно време (седмица) Google да добави данните.

Там има подробна информация за линковете, които сочат към вас, както и за доста други неща като например ключови думи, с които ви намират, общ обем на трафика от тези ключови думи, данни за неработещи страници по сайта ви. От скоро има информация и за +1 бутона на Google.

Линкове, които сочат към вас според OpenSiteExplorer

Сайтът OpenSiteExplorer на SEOmoz предлага информация за това колко линка сочат към вас. Пълният достъп до данните е платен и включва анализ на линковете. Инструментът е добър, но естествено няма 100% шанс да съвпада с това, което мисли и Google.

Yahoo „linkdomain:“

Проверката от Yahoo Site Explorer linkdomain:sitershow.com дава резултати, но те показват страниците, които линкват към вас, които Yahoo е обходил.

Линк инструменти от SEO Elite

Тук може да намерите интересни инструменти за линкове но за съжалените, инструментът за обратни линкове проверява само в Yahoo.

 

 

 

About Катя Иванова

Уча и практикувам SEO вече повече от 12 г. Благодарение на Google винаги има нови неща за научаване :) SEO е стратегия за онлайн бизнеса. SEO помага да се оценят възможностите и да се проучи потребителското поведение. Харесва ми, защото ми позволява да се запознавам с много различни хора и бизнеси. SEO ми харесва най-вече заради резултатите. Страхотно удоволствие е да видиш как трафикът и продажбите растат благодарение на усилията на екипа ти.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

*